Skip to content
06-53377265

Is pensioen voor mijn werknemers verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om uw werknemers een pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeids­overeenkomst (CAO) staat. In Nederland is het pensioen van de werkgever wel een belangrijke en veel voorkomende arbeidsvoor­waarde. Pensioen van de werkgever: fiscaal aantrekkelijk, lage kosten De overheid stimuleert het opbouwen van pensioen door de werkgever. Dit doet zij door de pensioenpremies fiscaal aftrekbaar te maken. Let op: U hoeft als werkgever niet alle kosten zelf te betalen. U kunt de kosten delen met uw werknemers. De werkgever en de werknemer betalen dan elk een deel van de pensioenpremie. Het deel van de werknemer houdt u in op het bruto salaris. Kortom: een pensioen­regeling via de werkgever is een gunstige manier om uw werknemers aan het bedrijf te binden. Wij denken graag met u mee.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.