Skip to content
06-53377265

Waaruit bestaat mijn pensioen?

Pensioenadvies breda

T&W Pensioen geeft onafhankelijk pensioenadvies.

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft later geen of te weinig pensioen. Zelfs als ze wel gewoon werken en denken het goed voor elkaar te hebben. Des te belangrijker is het om goed te weten waar uw pensioen uit bestaat, zodat u niet voor vervelende verassingen komt te staan. Een pensioen bestaat uit vijf verschillende bronnen. Samen geven ze een goed beeld van wat u straks krijgt. Niet elke bron is bij iedereen even belangrijk. Dat hangt namelijk af van uw situatie en wat u gedurende uw werkende leven opbouwt. T&W Pensioen geeft u pensioenadvies:

1. AOW

Iedereen krijgt een basisinkomen via de Algemene Ouderdomswet. De AOW wordt maandelijks uitgekeerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB). De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw situatie. Bereken de hoogte van uw AOW uitkering in een paar stappen via  https://www.svb.nl/int/nl/aow/hoogte_aow/bedragen/ (of de opbouw zien die u tot nu toe heeft staan)

2. Pensioen via uw werkgever

Veel werknemers bouwen een pensioen op bij hun werkgever. Dit pensioen is ondergebracht bij een pensioenuitvoerder: een pensioenfonds, een verzekeraar of een premie­pensioeninstelling (PPI). U kunt zien wat uw opbouw is via https://www.mijnpensioenoverzicht.nl.

3. Zelf afgesloten regelingen

U kunt uzelf aanvullend verzekeren (zoals met een lijfrente) of sparen voor uw pensioen (zoals banksparen).

4. Uw vermogen

Uiteraard kunt u uw eigen vermogen ook gebruiken voor uw oude dagvoorziening. Dit bestaat uit spaargeld, inkomsten uit beleggingen, maar ook een eigen woning valt hieronder.

5. Inkomsten uit werk

Zo’n 11% van de 65-plusser werkt door na zijn of haar pensioen. Omdat ze er plezier in hebben, zich fit genoeg voelen, meer inkomsten willen en/of het prettig vinden om een vast ritme te houden. Houdt daarbij wel rekening met loonheffingskorting. In veel gevallen kunt u meer geld overhouden per maand, en hoeft u niets terug te betalen aan de belastingdienst. Op deze pagina leest u wat voor u gunstig is: https://www.svb.nl/int/nl/aow/wizard_loonheffing/ .

T&W

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers. Weten wat T&W Pensioen voor u kan betekenen? Vraag een gratis consult aan.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.