Skip to content
06-53377265

Pensioen als interessante arbeidsvoorwaarde

Het aanbieden van een goed pensioen zal nooit een hoog salaris of
 een lease-auto verdringen als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. Maar: het is wél een element waar werkgevers en werknemers steeds meer naar gaan kijken.

Door het toegenomen bewustzijn onder werknemers en vanwege een krappere arbeidsmarkt, zullen werkgevers zich meer van elkaar proberen te onderscheiden in hun primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Maak het verschil als werkgever!

Werknemers zijn zich steeds vaker bewust van hun pensioenstatus. Veel werkgevers nemen dit echter nog niet mee als arbeidsvoorwaarde in hun wervingscampagnes.

Wil je je als werkgever onderscheiden op de arbeidsmarkt, dan kan een goed pensioen een interessante arbeidsvoorwaarde zijn om nieuw personeel te werven.
 Het onderwerp leeft namelijk veel meer dan een aantal jaren terug.

Onzekerheid door veranderingen in het pensioenstelsel.

Dat steeds meer mensen zich bezighouden met hun pensioenstatus is niet zo vreemd. Vanwege de vergrijzing, maar ook omdat het moeilijker is gemaakt om met vervroegd pensioen te gaan en vanwege de discussie de AOW leeftijd is pensioen steeds meer het onderwerp van gesprek geworden. Steeds meer mensen beginnen zich af te vragen of ze op hun oude dag hun schaapjes wel op het droge hebben.

Als werkgever kan je hier handig op inspelen. De kosten van een pensioenregeling - zijn in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt - beheersbaar. Er kan in heel veel varianten gedacht worden. Werknemers kunnen bijvoorbeeld ook zelf meebetalen aan de regeling.

Nog iets om op te letten: Pensioen is niet alleen van belang vanaf de pensioengerechtigde leeftijd. Pensioen is ook van belang voor de nabestaanden. Goede informatie is hierover belangrijk. T&W Pensioen biedt een gratis jaarlijks consult om alle aspecten van het pensioen nog eens goed na te lopen. Dit kan individueel of klassikaal.

Goed geregeld toch?

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.