Skip to content
06-53377265

Goed werkgeverschap start met een goed pensioen

 

Veel bedrijven vallen niet onder een cao en zijn daarom niet verplicht om hun werknemers een pensioen aan te bieden. Vaak wordt dit ook niet gedaan.

Vreemd.

De gedachte is vaak:

  • We bieden al een fatsoenlijk salaris;
  • Pensioen geeft veel administratie en dus gezeur; 
  • Pensioen is duur.

Klopt dat wel? Hoort een pensioen aanbieden niet gewoon bij goed werkgeverschap? 

Nadelen van geen pensioen:

  • Vaak weten werknemers niet wat het inhoudt als ze geen pensioen hebben opgebouwd bij hun werkgever. Op de pensioengerechtigde leeftijd  is er dan alleen nog maar een AOW uitkering. De AOW  uitkering  wijkt enorm veel af van hetgeen er ooit verdiend  en uitgegeven is.
  • Wat als de werknemer voor de pensioengerechtigde leeftijd overlijdt tijdens het dienstverband? De nabestaanden ontvangen dan ook niets. Geen partner- of wezenpensioen dus. Dus als uw werknemer plotseling overlijdt na een dienstverband van jaren ontvangen zijn eventuele partner en kinderen ook niets.

Pensioen is gemakkelijk te regelen.

U kunt als werkgever makkelijk, eenvoudig en ook tegen geringe kosten een pensioen aanbieden. Tegenwoordig is er veel flexibiliteit. 

Werknemers mogen ook zelf een groot gedeelte betalen. U kunt als werkgever een minimale regeling aanbieden die de werknemer op eigen kosten kan uitbreiden. Alles wat de werknemer zelf betaalt is aftrekbaar van de loonbelasting. Daarnaast zijn er bij een collectieve regeling van de werkgever geen medische keuringen. Dus werknemers met gezondheidsproblemen kunnen sowieso meedoen. Deze werknemers kunnen individueel nooit iets regelen. 

Er zijn tal van belangrijke voordelen voor de werknemers. 

Wij helpen u met onafhankelijk pensioenadvies en ontzorgen door u en uw werknemers juist te informeren over hun pensioen. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek! rholdrinet@veldsink.nl of 06-53377265.

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.