Skip to content
06-53377265

Niet alle Nederlandse werknemers bouwen pensioen op via het werk.

 

Naast de AOW 1e pijler pensioen bouwt u wellicht ook pensioen op via uw werkgever. Dat is een aanvulling op het basispensioen van de overheid, de AOW.

Echter, niet alle Nederlandse werknemers bouwen pensioen op via het werk. Dit is echter wel van groot belang, omdat u anders waarschijnlijk te kort komt op de uiteindelijke pensioendatum!

Niet elke werkgever heeft een pensioenregeling!

Werkgevers zijn namelijk niet verplicht een pensioen te regelen voor hun werknemers. Als uw werkgever bij een bepaalde bedrijfstak hoort, zoals de bouw of de zorg, dan is de kans groot dat er een bedrijfstakpensioenfonds bestaat. Uw werkgever is verplicht hieraan deel te nemen. Sommige bedrijven hebben een ondernemingspensioenfonds. Dan is het pensioen collectief geregeld voor de hele organisatie maar heel veel werkgevers vallen hier niet onder.

Voor uw werkgever is het gemakkelijk te regelen. Uw werkgever betaalt vaak het grootste deel van de premie. Het komt ook voor dat werkgever en werknemer ieder de helft betalen. Uw bijdrage wordt door uw werkgever op het brutosalaris ingehouden.

Een pensioenregeling houdt er rekening mee dat u later ook AOW krijgt. Dat is pijler 1. De AOW die je ontvangt als je ingezetene van Nederland bent geweest. Daarom wordt er van uw salaris een drempelbedrag afgetrokken: de franchise. Dit bedrag is afgeleid van de AOW en kent een wettelijk minimum.

De huidige AOW uitkering is ruim € 10.000 per jaar. 

Voor het overige aan pensioen bent u afhankelijk van uw werkgever. Heeft u geen pensioen, dan moet u zich afvragen of bruto € 10.000 per jaar voor u wel  voldoende is.

Wilt u meer pensioen dan de AOW?

Wij helpen u met onafhankelijk pensioenadvies en ontzorgen door u, en uw werknemers, juist te informeren over hun pensioen. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek! rholdrinet@veldsink.nl of 06-53377265.

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor u kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.