Skip to content
06-53377265

Hoe is pensioen bij uw bedrijf geregeld?

 

Professioneel, onafhankelijk en helder advies en beheer is noodzakelijk en wordt soms helaas onderschat. Het zorgt ervoor dat fouten, financiële risico’s en hersteloperaties voorkomen kunnen worden.

T&W Pensioen helpt u het beste pensioen voor uw bedrijf te kiezen. Wij ondersteunen werkgevers als het gaat om pensioen. Maar hoe verloopt nu zo’n proces? Hieronder in vogelvlucht de belangrijkste punten waar u aan moet denken.

1. Het juiste advies

Het begint met een goede inventarisatie. We kijken bijvoorbeeld naar de toekomstverwachting van het bedrijf, welke lasten te dragen zijn en wat concurrenten / branchegenoten aanbieden. Daarna gaan we samen op zoek naar een passende pensioenregeling die voldoet aan de wensen.

2. Pensioen beheer

Het is belangrijk dat het pensioenraamwerk op de juiste manier bij uw bedrijf wordt geïmplementeerd en uitgevoerd. Wij zetten het gekozen raamwerk in samenspraak met u op en beheren het vervolgens. We regelen de wijzigingen, ondersteunen de salarisadministratie en regelen waarde overdrachten en eventueel bij sparen. 

3. Communicatie richting medewerkers

Pensioenregelingen en ook het pensioenbeheer zijn complex en raken een groot aantal gebieden. Het is belangrijk dat u als werkgever de regeling goed uitleg aan uw medewerkers. Wij nemen dit voor u uit handen en leggen de regeling persoonlijk aan de werknemers uit.

Daarbij vinden wij het belangrijk de werknemer goed te laten begrijpen wat er nu precies is geregeld en wie wat betaalt. De praktijk leert dat pensioen als secundaire arbeidsvoorwaarde zo goed op waarde wordt geschat en beter wordt gewaardeerd!

Welke vraag over pensioen speelt binnen uw bedrijf?

  • Kan ik een nieuwe pensioenregeling treffen voor mijn werknemers?
  • Mijn collectieve pensioencontract loopt af, welke stappen moet ik nu ondernemen?
  • Is mijn pensioenregeling wel marktconform qua administratiekosten, dekkingen en mogelijkheden?
  • Wat zijn de financiële risico’s voor mij als werkgever in onze pensioenregeling?
  • Is onze pensioenregeling aangepast aan de laatste pensioenwetgeving?
  • Wanneer is er bij ons voor het laatst een CAO- of Bedrijfstakpensioenfonds-check gedaan?
  • Hoe communiceren wij over de pensioenregeling richting onze medewerkers?
  • Zijn werknemers voldoende geïnformeerd over dekkingsgraden, renteontwikkelingen, langer leven en beleggingen?

Wilt u meer weten? Of heeft u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact met ons op.

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.