Skip to content
06-53377265

Denk aan je pensioen voor het te laat is…

buildings-1851246_1920

Veel pensioengerechtigden zitten met een pensioengat. Nog steeds blijkt dat werknemers hier onvoldoende aandacht aan besteden en daarnaast zijn er nog genoeg werkgevers die geen pensioen toezeggen. In deze tijd eigenlijk onvoorstelbaar. We leven langer en gezonder en daar is  later geld voor nodig.

Onbekend maakt onbemind.

Het lijkt een lastige materie en het kost tijd om je er in te verdiepen maar eigenlijk valt het wel mee want er  zijn maar 2 belangrijke vragen:

1 ) Wat ontvang ik als ik met pensioen ga?

2) Wat ontvangen mijn nabestaanden als ik voor de pensioendatum kom te overlijden?

Deze vragen moeten beantwoord zijn.

  • Een werkgever die geen pensioen toezegt moet zich ook afvragen of hij dit wel wilt. Stel dat de werknemer komt te overlijden die al 10 jaar werkzaam bij je is en hij laat een partner met 2 kinderen na, kun je dat maken? Pensioen is niet alleen voor later. Dat is een misvatting die bij veel werknemers leeft.
  • Is er een zorgplicht van de werkgever en moet hij hierop worden gewezen of is het de verantwoordelijkheid van de werknemer?

Kunnen werknemers niet zelf aan de bel trekken als een werkgever geen pensioen toezegt?  

De kosten van een pensioenregeling verschillen enorm. Het is net als het kopen van een auto. Koop je een Porsche of een Ford Ka?

Er zijn dus grote verschillen in de regelingen waaruit gekozen kan worden. Die verschillen zijn er in kosten, premie en voorwaarden. Tegenwoordig zijn de regelingen zeer flexibel op te zetten met goede en gebruiksvriendelijke internetapplicaties zowel voor de werkgever als werknemer. 

Zegt een werkgever pensioen toe dan hebben werknemers ook een eigen verantwoordelijkheid. In veel regelingen kunnen werknemers –indien gewenst- bijsparen en bijvoorbeeld oude pensioenen overgedragen naar de huidige pensioenverzekeraar.  

Wij kunnen hierbij helpen en ook de werknemers adviseren wat ze kunnen en fiscaal mogen doen. Een beter inzicht in jouw eigen pensioen is van groot belang.

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda. Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor werkgevers en hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor je bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen

Laat een reactie achter

Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.