Skip to content
06-53377265

Wijzigingen in pensioenstelsel heeft grote financiële gevolgen voor werkgevers

pensioenakkoord grote gevolgen

Na ruim tien jaar lang onderhandelen ging de kogel door de kerk en werd een principeakkoord bereikt over het pensioen. Langer wachten is niet meer verantwoord door de dalende rente en opgelopen levensverwachting.

De ingrijpende wijzigingen van het pensioenstelsel kunnen en gaan ook grote financiële gevolgen met zich meebrengen voor werkgevers. Zeker voor nieuwe medewerkers die na 1 januari 2026 instromen zal het een en ander gewijzigd worden.

Ons pensioenstelstel staat voor een grote kostenstijging

De grootste wijziging is de overgang van gegarandeerde pensioenaanspraken naar een vaste leeftijdsonafhankelijke pensioenpremie. Dit raakt alle huidige pensioenregelingen en laat de pensioenlasten tot wel 25% per jaar stijgen! Wilt u deze stijging beperken, dan moet u tijdig maatregelen treffen. Het kan van belang zijn om de pensioentoezegging voor nieuwe werknemers alvast aan te passen.

Communiceer goed met uw medewerkers

Door het pensioenakkoord wijzigen ook de pensioenregelingen van uw medewerkers. Dit moeten uw werknemers ook weten. Door de Wet pensioencommunicatie bent u als werkgever verantwoordelijk voor de kennis en inzichten over het pensioen van uw medewerkers. Elke wijziging moet u bespreken. Bereidt uw medewerkers daarom tijdig voor op de wijzigingen van hun pensioenregeling.

T&W Pensioen kan u hierbij helpen

Wilt u hulp bij de pensioencommunicatie richting uw medewerkers? Wij helpen u met:

1.    Presentatie: Wij geven een presentatie over de belangrijkste pensioenonderwerpen. Ook of juist ook de bestaande pensioenregeling wordt besproken.

2.    Persoonlijke antwoorden: Afspraken met de deelnemers bij u of bij ons op kantoor om vragen van uw medewerkers over de pensioenregeling persoonlijk te beantwoorden.

3.    Geen extra kosten: Dit hoort standaard bij onze dienstverlening!

TW Pensioen pensioenadvies Breda

T&W Pensioen is dé onafhankelijke pensioenadviseur voor de regio Breda.

Onze klanten waarderen ons om onze eerlijk, betrouwbaar en deskundig advies en daar zijn wij trots op! Wij zijn er voor zowel werkgevers als hun werknemers.

Weten wat T&W Pensioen voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag een gratis consult aan. Bel 076-5303555 of 06-53377265.

Delen
Scroll To Top

Deze website gebruikt cookies, en laadt in eerste instantie alleen noodzakelijke/functionele cookies in. We hebben de cookies van Google Analytics volledig geanonimiseerd, en mogen deze plaatsen zonder toestemming. Wilt u een optimaal werkende website, inclusief video, foto's en social media berichten? Klik dan op de groene button "Accepteren". Bekijk onze Cookieverklaring.